Bezoek onze
showroom

Snelle
levering

Kies zelf je
leverdag

Producten
zelf afhalen

Montageservice
beschikbaar

Weekendshopping

Nu zaterdag 17/11 & zondag 18/11

Over WoodEx

Gelegen in de streek van Verviers op het kruispunt van de belangrijkste verbindingen, niet ver van de Hoge Venen en Ardense bossen, leveren wij aan onze professionelee klanten in België, Frankrijk en Luxemburg.

Door onze kennis van het hout, van de verschillende behandelingen om de levensduur van hout te verlengen, de selectie van natuurlijk resistente soorten en begeleiding van gekwalificeerde partners, zijn wij in staat om onze klanten kwaliteit te bieden op het gebied van tuin, de publieke projecten en alle afwerkingsproducten.Hout

De meeste producten uit deze catalogus zijn vervaardigd uit geschaafd en onder druk geïmpregneerd grenenhout. Sommige producten zijn vervaardigd uit behandelde eik of hard exotisch hout, een zeer duurzame houtsoort.

Drukgeïmpregneerde behandeling

Deze behandelingswijze bestaat erin speciale metaalzouten zonder arseen conform aan de nieuwe Europese Richtlijn 2003/2/EG diep in de houtmassa te injecteren. Deze metaalzouten zetten zich in de houtmassa vast en beschermen het hout uitstekend en lang (gedurende minstens 15 jaar) tegen schimmelvorming, houtrot en hout- etende insekten. Deze behandeling wordt uitgevoerd in industriële, erkende impregnatiestations die regelmatig worden gecontroleerd.

Spleten en barsten

Hout is een natuurlijk materiaal en reageert dan ook op een natuurlijke wijze! Wanneer het vochtig is, zet het hout uit en wanneer het warm en droog is krimpt het. Door de afwisseling van uitzetten en krimpen ontstaan er onvermijdelijk straalsgewijze barsten en spleten. Dit is perfect normaal en schaadt de degelijkheid van de producten niet. Maar door het opbrengen van een afwerkingsproduct kan dit verschijnsel enigszins minder zichtbaar worden.

Verzagen op de werf

Het verzagen op de werf dient zo veel mogelijk te worden vermeden, want op de plaats van de zaagsnede is de behandeling minder doeltreffend. Indien nodig, de zaagsnedes opnieuw behandelen.

Onderhoud

Eens de producten zijn gemonteerd, dienen ze niet verplicht te worden onderhouden. Het aanbrengen van een afwerkingsproduct, wat niet echt noodzakelijk is, biedt bepaalde voordelen. Voor de speeltuigen dienen de bouten, moeren en ringschroeven na enkele weken opnieuw te worden aangespannen.

Over WoodEx